dph

Praktické rady a návody.

dph

Poslaťod happylife » 24. Aug 2015 23:37

cafte,

v open cart 2.03 - v kosiku pocita bez dph (ako nastavit aby pocital s / aj s Dph)
faktura to iste - nieje uvedena suma s dph .. vlastne ani nic s dph vsetko je bez dph
http://new.foppapedretti-casaideale.sk/
dik
happylife
 
Príspevky: 1
Registrovaný: 24. Aug 2015 23:30
Verzia OpenCartu: 2.0.3

Re: dph

Poslaťod key4uco » 18. Feb 2016 17:53

happylife píše:cafte,

v open cart 2.03 - v kosiku pocita bez dph (ako nastavit aby pocital s / aj s Dph)
faktura to iste - nieje uvedena suma s dph .. vlastne ani nic s dph vsetko je bez dph
http://new.foppapedretti-casaideale.sk/
dik


Treba si nastavit danove triedy a danove sadzby v admine system / lokalizacia / dane. a potom ich priradit k produktom. Samozrejme v system / nastavenia / editovat eshop / moznosti povolit v casti Dane - zobrazovat ceny s danou. Thats all
key4uco
 
Príspevky: 49
Registrovaný: 08. Jún 2014 18:52
Verzia OpenCartu: 1.5.6.4 / 2.1.0.2

Re: dph

Poslaťod Suffokate » 27. Júl 2016 10:29

Ahojte tak ja napíšem rovno tu nech nevytváram novú tému. Potreboval by som nastaviť daŇ na všetky produkty. Kedže sme dlho neboli paltcami DPH tak sme to nepotrebovali a nahromadili sa nam produkty a po jednom by to bolo strasne zdlhave. Takisto chcem aby mi to nepricitavalo DPH od tej zakladnej ceny ale odcitalo. teda ak zakladna cena bola 100 tak bude teraz cena s DPH 100 a bez DPH 80. Dá sa to urobiť nejak automaticky ? Ďakujem
Suffokate
 
Príspevky: 10
Registrovaný: 22. Feb 2015 18:06
Verzia OpenCartu: 2.0.1.1

Re: dph

Poslaťod SelfMan » 27. Júl 2016 21:09

Danove triedy musis nastavit tak ci tak a tak isto ich aj priradit.
Ceny musis upravit bud manualne, alebo priamo cez SQL prikaz.
Skor ale odporucam Export do excelu cez Export/Import modul a tam si to v klude ponastavovat.
SelfMan
Administrátor
 
Príspevky: 970
Registrovaný: 19. Aug 2011 23:55

Re: dph

Poslaťod matosl » 20. Feb 2017 22:25

matosl
 
Príspevky: 65
Registrovaný: 10. Máj 2012 17:10

Re: dph

Poslaťod Axel Wers » 16. Nov 2017 11:06

Riešim jeden problém, ale možno mám len niečo zle. OC 2.3.0.2

Mám ceny bez DPH.

Vytvoril som si Daňovú sadzbu 20% pre Geo zónu Slovensko.

Funguje to ako má.

Ale ja to potrebujem pre celý svet. Stačí, že si akože objednám z Rakúska a už mi DPH nepočíta.

Takže aby sa daňová sadzba 20% uplatnila pre všetky krajiny, musím si vytvoriť geo zónu "Svet" a nahádzať tam všetky krajiny, ktoré existujú.

Tak? Alebo je jednoduchší spôsob?
Používam OC verziu 1.5.6.4
Obrázok užívateľa
Axel Wers
 
Príspevky: 351
Registrovaný: 12. Okt 2012 14:04
Verzia OpenCartu: 1.5.6.4

Re: dph

Poslaťod Martin80 » 17. Nov 2017 16:08

Ak vieš pracovať s sql, potom:
1) Vytvor si geozónu s názvom Svet
2) Nad databázou si spusť query
Kód: Vybrať všetko

INSERT INTO `opencart_2302`.`oc_zone_to_geo_zone` (`country_id`, `zone_id`, `geo_zone_id`, `date_added`, `date_modified`)
select
country_id, '0' as 'zone_id', geo_zone_id,
'0000-00-00 00:00:00' as 'date_added',
'0000-00-00 00:00:00' as 'date_modified'
FROM opencart_2302.oc_country as c,
(SELECT geo_zone_id FROM oc_geo_zone where name = 'Svet' limit 1) as geo_zone_id
order by c.name;


3)Pred tým si však v sql zmeň názvy databázy a prefixov a samozrejme urob zálohu samotnej db do ktorej importuješ.

Dúfam že Ti to pomôže. Mne to pekne nahodilo všetky krajiny, ale nejako hlbšie som to netestoval. Platí pre oc2.3.0.2
Naposledy upravil Martin80 dňa 17. Nov 2017 18:09, celkovo upravené 1
Martin80
 
Príspevky: 57
Registrovaný: 30. Jan 2017 12:03
Verzia OpenCartu: 2.3.0.2

Re: dph

Poslaťod Martin80 » 17. Nov 2017 17:36

Alebo tu máš backup potrebných tabuliek. Môžeš upraviť podľa svojich potrieb. Len pre testovacie účely. Maj na pamäti že týmto importom odstrániš všetky geozóny, ktoré momentálne máš a importuješ len túto jednu, čo môže v niektorých prípadoch de facto pekne rozbiť obchod. Pri tom vyššie uvedenom postupe cez nejakého managera k tomu nedôjde. Takže pre každý prípad si pred importom odstráň všetky geozóny cez administráciu.
Prílohy
opencart_2302_zona_cely_svet_backup.zip
(1.84 KiB) 5 krát
Martin80
 
Príspevky: 57
Registrovaný: 30. Jan 2017 12:03
Verzia OpenCartu: 2.3.0.2

Re: dph

Poslaťod Axel Wers » 18. Nov 2017 15:02

Jasné, v pohode, dík, s SQL viem pracovať. Chcel som len vedieť, že či sa to v OC dá spraviť -nejako- natívne alebo fakt len inak (ako cez SQL).

Návod si odložím, majiteľ eshopu ma medzitým informoval, že zatiaľ chce len tie krajiny, kam primárne posiela.
Používam OC verziu 1.5.6.4
Obrázok užívateľa
Axel Wers
 
Príspevky: 351
Registrovaný: 12. Okt 2012 14:04
Verzia OpenCartu: 1.5.6.4


Späť na Tipy a triky

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia