funkcionalina menu

Praktické rady a návody.
palec
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 19. Jan 2014 23:24
Verzia OpenCartu: 2.3.0.2

funkcionalina menu

Príspevok od užívateľa palec » 29. Dec 2017 10:06

Ahoj,

chcem sa opytat, ked mam hlavnu kategoriu bez podkategorii, tak po kliknuti na tuto kategoriu, zobrazi zoznam proguktov, ktore su k tej kategorii priradene. Ale ked tam vlozim subkategoriu, tak sa mi po kliknuti na hlavnu kategoriu produkty nezobrazia, ale v rolovacom menu je na konci "zobrazit viac". Chcem mat iba jednu sub kategoriu, teda rad by som zachoval tu funkcionalitu, ze po kliknuti na hlavnu kategoriu sa my zobrazia produkty, ktore su v nej. A nebude sa v rolovacom menu zobrazovat - "zobrazit viac".

A este jedna otazka. Ked v nastaveni obchodu povolim "Pouzit SEO URL" tak po kliknuti na kategoriu mam err 404. Treba na to nejaky plugin alebo robim nieco zle?

Za rady dakujem.

Martin80
Príspevky: 110
Dátum registrácie: 30. Jan 2017 12:03
Verzia OpenCartu: 2.3.0.2
Kontaktovať užívateľa:

Re: funkcionalina menu

Príspevok od užívateľa Martin80 » 29. Dec 2017 13:13

Ahoj.
Ak sa bavíme o základnej téme, tá ponúka zobrazenie menu také ako si popísal. Ak to chceš zmeniť, budeš musieť upraviť šablónu headeru. Preskúmaj catalog\view\theme\default\template\common\header.tpl alebo šablónu témy ktorú používaš. Základná šablóna veľa možností nastavení neponúka, takže si to budeš musieť upraviť v kóde, alebo ešte lepšie ošetriť modifikáciou.
seo - a máš 404 len pri určitej kategórii alebo pri akomkoľvek kliknutí? Je tvoj htaccess funkčný? Ak ho používaš prvý krát tak ho musíš najprv premenovať z htaccess.txt na .htaccess No a samozrejme mod rewrite musíš mať na hostingu povolený.
Na začiatok nie je potrebné žiadne špeciálne nastavenie ani plugin, maximálne tak zadať správnu cestu k rootu ak je niekde inde než v koreni.

SelfMan
Administrátor
Príspevky: 1015
Dátum registrácie: 19. Aug 2011 23:55

Re: funkcionalina menu

Príspevok od užívateľa SelfMan » 02. Jan 2018 2:23

Nuz nenapisal si hlavne o akej verzii OpenCart-u sa bavime. (aj ked v podpise mas 1.5.6)

palec
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 19. Jan 2014 23:24
Verzia OpenCartu: 2.3.0.2

Re: funkcionalina menu

Príspevok od užívateľa palec » 03. Jan 2018 22:45

Dakujem za pomoc.
No az teraz som sa k tomu opat dostal, SEO adresy vyriesil premenovanie htaccess.
Jedna sa o verziu 2.3.0.3.

K tomu menu, php moc nepoznam, aj ked kod ako tak precitam. Co znamena to "osetrit modifikaciou" ?
Myslim, ze tato podmienka, je to co potrebujem zmenit. Len netusim ako.
<?php if ($category['children']) { ?>
<li class="dropdown"><a href="<?php echo $category['href']; ?>" class="dropdown-toggle" data-toggle="dropdown"><?php echo $category['name']; ?></a>
.
.
<!-- <a href="<?php echo $category['href']; ?>" class="see-all"><?php echo $text_all; ?> <?php echo $category['name']; ?></a> -->
.
.
<?php } else { ?>
<li><a href="<?php echo $category['href']; ?>"><?php echo $category['name']; ?></a></li>

Martin80
Príspevky: 110
Dátum registrácie: 30. Jan 2017 12:03
Verzia OpenCartu: 2.3.0.2
Kontaktovať užívateľa:

Re: funkcionalina menu

Príspevok od užívateľa Martin80 » 04. Jan 2018 11:45

Nuž tou modifikáciou som mal na mysli odporúčaný postup ktorým sa robia úpravy v opencart. Vyhneš sa tak veľmi zjednodušene povedané úpravám priamo v súboroch z ktorých je systém poskladaný. Technicky je to jedno či si napíšeš modifikáciu, alebo upravíš tie súbory priamo. Ak nevieš čo je to modifikácia, tak to zatiaľ nerieš a uprav si to rovno v tom kóde. Keď si neskôr doštuduješ, opravíš to.
Áno, myslím že ten kód ktorý si uviedol potrebuješ zmeniť. I keď originál vyzerá trocha inak. V tom kóde máš jednoduché dve vetvy jednej podmienky. If hovorí, že ak má kategória vnorené kategórie, zobrazí sa ako položka zoznamu a vytvorí sa dropdown menu aj s kategóriami ktoré sú jej potomkami. V opačnom prípade sa len vypíše daná kategória. Táto podmienka sa vykoná pre každú kategóriu, ktorá je označená ako top, teda je priradená do hlavného menu ako najvyššia kategória.
Ak má kategória podkategórie, nezobrazia sa produkty, pretože nie je jasné z ktorej podkategórie by si si produkty žiadal, preto za zobrazí zoznam podkategórii a je jedno či je podkategórii viacero alebo len jedna.
K tomu menu, php moc nepoznam, aj ked kod ako tak precitam.
Je potrebné aby si kódu aj porozumel, inak to nemusí dopadnúť podľa tvojich predstáv. Program urobí to, aké inštrukcie napíšeš a nie ako si to predstavuješ. Môžeš urobiť úpravu pre jeden stav a zároveň znefunkčniť stav iný. Urob si zálohu a pomaličky testuj. Asi budeš chcieť okrem zoznamu upraviť aj odkazy, ak som to dobre pochopil. Ak sa s tým trápiš príliš dlho a nevieš ako ten kód funguje, stále tu máš možnosť osloviť niekoho, aby ti to naprogramoval na mieru.
Jedna sa o verziu 2.3.0.3.
Tušil som to. ;)

Edit: Alebo skús tie produkty priradiť obom kategóriám. Ak sú teraz v podkategórii, spáruj ich aj z hlavnou kategóriou. Po kliknutí na hlavnú kategóriu by sa mali zobraziť všetky produkty, ktoré k nej budú priradené. Potom v menu urobíš len minimálne úpravy ak to bude potrebné.

Henryseiny
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 05. Feb 2019 17:30

funkcionalina menu

Príspevok od užívateľa Henryseiny » 13. Mar 2019 10:40

njn K800 to nezvlada ale k850tky maji zatim taky smulu protoze jeste se v nich nejde hrabat ve FS takze jen defaultni flash menu..

Napísať odpoveď